НОВИНИ

iNews.bg, Div.bg и Jenite.bg станаха мобилни
20 Февруари 2013
Креативният директор на NoviniteGroup.com представи накратко реализираните мобилни версии
iNews.bg, Div.bg и Jenite.bg станаха мобилни

Новинарският сайт iNews.bg и лайфстайл проектите Jenite.bg и Div.bg вече разполагат с мобилни версии. При отваряне на сайтовете през мобилен телефон мобилните версии се зареждат автоматично, а през компютърно устройство могат да бъдат разгледани съответно на: m.inews.bg, m.jenite.bg и m.div.bg

Визиите за преносими устройства на трите сайта бяха изготвени в отговор на бързо нарасналото потребителско търсене на мобилен достъп до тях.

Все още младият iNews.bg, който същевременно е и първият и най-скоростно развил се проект на NoviniteGroup.com, е в Топ 3 на най-посещаваните сайтове у нас – по последни данни за януари, предоставени от Гемиус България. Немалка част от многобройните му потребители използват именно мобилния си телефон, за да четат новините ни. Сега достъпът до тях става по-лесен и удобен.

По трите мобилни проекта работиха няколко екипа – представители на IT отдела на компанията, на дизайнерския отдел, главните редактори на съответните медии. Тяхната работа организира и вдъхнови Креативният директор на NoviniteGroup.com Даниела Каменова:

Можеш ли да представиш накратко основните акценти в трите мобилни версии?

- И за трите сайта отличителното е, че са адаптивни за всякакви мобилни устройства – от телефони до таблети. Лично аз предпочитам мобилната версия на Jenite.bg, защото има повече цвят, както и някои допълнителни функционалности, които засега не сме въвели в останалите.

Като цяло галериите навсякъде са изчистени, атрактивни и удобни за разглеждане. На ниво статия пък потребителят може да получи достъп до много свързано съдържание и до най-актуалното от сайта.

Предвидени ли са възможности за реклама в изготвените мобилни версии?

- Да, разбира се. Както потребителите активно ползват телефона си за достъп до нашите сайтове, така има и голям интерес от страна на рекламодателите. Рекламата е винаги видима при разглеждане на сайта, без да пречи на потребителите. В същото време за клиентите мобилната реклама дава предимството посланието им да бъде достъпно по всяко време при четене на мобилния сайт, докато на десктоп версията (макар и тя все още да е доста по-посещавана), при движението на потребителя по страницата някои формати за кратко остават извън видимата част.

Предстои ли работи и по други мобилни версии?

- Да, пред завършване е мобилната версия на Econ.bg. Работим и по мобилните визии на още няколко сайта. Замислили сме и подобрения на досега пуснатите.

Следваща Предишна