НОВИНИ

Пътят на една легенда
25 Февруари 2013
Медийно партньорство на iNews.bg и Sporta.bg, с което се гордеем
Пътят на една легенда

Sporta.bg и iNews.bg имаха удоволствието и честта през месец февруари да проследят отблизо подготовката и провеждането на биографичния спектакъл за живота на най-успелия български гимнастик Йордан Йовчев.

Двата сайта от групата на
NoviniteGroup.com, медийни партньори на събитието, обединиха усилията си и осъществиха цяла поредица от материали, посветени на великия Йовчев. Както и поредица от лични разговори със самия него – за гимнастиката, волята, тренировките, отличията, бъдещето.

На 23 февруари 2013 година, точно един ден преди Данчо да навърши 40 години, в Арена Армеец в София той сътвори грандиозен спектакъл, който присъстващите около 13 хиляди души вероятно ще помнят цял живот.

Такива гала спектакли с легенди на спортната гимнастика са много популярни по целия свят. В България публиката много рядко има шанса да види нещо, като в случая определено не остана разочарована.

Цялото шоу беше с благотворителна цел. Малко преди провеждането му Данчо Йовчев обяви, че голямата му мечта е залата да се напълни и над 10 хиляди българи да гледат на живо изпълненията му. Това се оказа повече от възможно, а постъпленията от билетите отиват за развитието на българската гимнастика.

Йордан Йовчев е първият гимнастик в историята на спорта, участвал в шест поредни олимпиади - от 1992 до 2012. В кариерата си има 4 олимпийски медала - един сребърен и три бронзови. През 2001 и 2003 година става двоен световен шампион на земя и халки, а през 2002 - двоен световен вицешампион в същите дисциплини.

Следваща Предишна