НОВИНИ

Div.bg отново е най-посещаваният лайфстайл сайт
26 Юни 2013
Peika.bg сред най-популярните туристически проекти
Div.bg отново е най-посещаваният лайфстайл сайт

Сайтът за мъжка аудитория Div.bg, част от портфолиото на Новините ЕАД, отново държи лидерската позиция по посещаемост сред всички лайфстайл сайтове у нас. Това показват данните на Гемиус България за месец май 2013 г.

През месеца забавната и провокативна медия е посетена общо от 377 430 души, които са генерирали над 9,7 млн. импресии. Средното време, прекарвано от един потребител в Div.bg, е над осем минути.

Друг сайт от групата на Новините ЕАД – Peika.bg – бележи изкачване в подреждането си спрямо останалите туристически проекти, като вече е втори в своя сегмент след лидера NasamNatam.com.

През май Peika.bg е привлякла интереса на повече от 86 хиляди уникални посетители. Разгледаните страници са 277 371.

Що се отнася до флагмана на групата – iNews.bg, то той остава непоклатимо из върховете в класацията на новинарските сайтове в България. Аудиторията му от близо 800 хил. уникални посетители за май му отрежда второто място в сегмента. Медията отново изпреварва по посещаемост проекти като Vesti, Sinoptik, 24chasa, Dnes.

Втори в своите сегменти са още икономическият портал Econ.bg и кулинарният Kulinar.bg. Бизнес медията традиционно се отличава с едни от най-високите средни престои от потребител – не само за своята категория, но и изобщо в България – около 23 минути на посещение.

Сайтът за дамска аудитория Jenite.bg пък уверено разширява своята аудитория и вече постига reach от 12,2% в сравнение с 11,38 на сто за предходния месец. Над 460 хиляди за читателките на медията през май.

В категория „Здраве“ FitWell.bg продължава смело да върви напред и вече може да се похвали с петата позиция. Около 253 хиляди са отчетените разглеждания на страници в сайта, а уникалните посетители за месеца са 61 847.

Спортната медия Sporta.bg през май се нарежда на четвърто място сред своите конкуренти, като стопява разликата с третия в тази сфера и дава сериозни заявки за влизане в Топ 3 на най-посещаваните спортни сайтове у нас.

Електронният магазин Get.bg пък за пореден месец радва своите клиенти с атрактивни промоции и изненадващо горещи оферти, този път, свързани с летните отпуски, така че, логично, всеки посетител е прекарвал средно по почти 11 минути в сайта, за да избере своята покупка. Разгледаните продуктови категории през май са 1,77 милиона.

Следваща Предишна